HTML

Idők Urai

Time management, zen, GTD, web 2.0, online marketing.

Az időbeosztás legnagyobb problémája

2010.02.16. 23:05 Gyurma Pappa

...számomra az, hogy nem tudom megtalálni azt az időmennyiséget, amit az időbeosztásra kell fordítanom. 

Egyelőre nem találtam meg a hatékony módszert, viszont eljutottam odáig, hogy a napom nem folyik szét darabokra. A gmail-emben használom a zero inbox technikát, multi-inboxozok, superstarozok, ami egyelőre igen hatékonynak tűnik, de sajnos a feladataim, a munkám nagy része offline érkezik. Probálgatom a Google Tasket, tetszik, de nem napi rutin, szóval most még félmegoldás. A projektmenedzselésre egyszerű táblázatokat használok, google docs rlz.

Nekem a bonyolultabb to-do programok nem tetszenek, egyszerűen nem tudom napi rutinná tenni őket. A projektmenedzsment programok nagy része is túl bonyolult, egyszerűen több időt vesz el, mint amit hoz. 

Alapvetően tanulmányozom a GTD alapelveit, és hiszem, hogy a legfontosabb az életben a ZEN. Egyensúly a munkában, egyensúly a magánéletben, egyensúly mindenhol.

1 komment

Címkék: saját zen time management

A bejegyzés trackback címe:

https://idokurai.blog.hu/api/trackback/id/tr881764937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktor Revesz 2010.02.18. 21:02:17

Egyes programok valóban bonyolultak, de a legtöbbjük csak addig, amíg az ember nem sajátítja el őket megfelelően.

Viszont a napi rutin elvégzéséhez valóban a legegyszerűbb programokhoz kell nyúlni. Nekem is a sima táblázat jött be a projektmenedzsmentre, pontosan inkább úgy mondanám, hogy a havi activity timeline vezetésére.

A Google Tasks számomra forradalom: oda benyesek mindent az adott nap az activity timeline-ból, illetve ha jönnek az adhoc feladatok, akkor egy szempillantás alatt fel tudom őket vezetni és ki is pipálom. És a kezelőfelület csodálatos: gyors, egyszerű, átlátható, tényleg csak az ehhez a típusú gyors task vezetéshez való elemeket tartalmazza, de abból az összeset. A bonyolultabb programok (pl. Remember the milk) nekem is nehézkesek voltak.

Nagyobb projekt, kampány tervezésére, illetve vezetésére viszont a project-management modullal támogatott mind-mapping (pl. iMindMap)rendkívül előnyös. Az ember nem csak határidőkben és feldat struktúrákban tud gondokozni, hanem globálisan át tudja látni a projektet és a hozzá tartozó kapcsolatokat, gondolatokat.

Minderről hamarosan bővebben ejtem el mélyenszántó gondolataimat egy újabb posztban.

Az Idők Fura Ura szólt!
süti beállítások módosítása