HTML

Idők Urai

Time management, zen, GTD, web 2.0, online marketing.

Az idők kezdetén...

2010.02.16. 22:39 Viktor Revesz

Stílszerűen kezdjük is vitaindító Google Buzz bejegyzésemmel:

A blog célja, hogy megosszuk time-management-es tapasztalatainkat másokkal is, mivel jelenlegi munkahelyemen ennek a hiányosságából adódó problémák szivatnak nap mint nap. 

A szívódás 4, szakmai alappilére a következő: 

  • rossz időbeosztás 
  • rossz priorizálás 
  • nem megfelelő, illetve hiányos kommunikáció 
  • koncentráció hiánya 

Mindez alacsony stressztűréssel, a munkahelyi kapcsolatokban való túlzott érzékenységgel és az ezekből adodó mindset hiányával párosul. Ezek mindegyike késöbbi postok tárgyát fogják képezni.

A problémákat integráltan igyekszem megoldani: a mind-mapping és a project-management vívmányait felhasználva, ötvözve próbálom kialakítani a számomra legmegfelelőbb módszert. (Update: Gyurma felhívta figyelmemet a http://zenhabits.net/ blog áldásos tevékenységére, amelynek általunk adaptált gondolatait a jövőben biztos, hogy bedobjuk megvitatásra)

Az emberek különbözőféleképp gondolkoznak, tanulnak, más képességek erősebbek mindenkinél. A jobb félteke dominanciával rendelkező emberek kreatívabb oldalról, míg az inkább bal féltekét jobban kihasználók egzaktabb módon közelítenek egy-egy problémához. Természetesen a megoldáshoz mindkét módon el lehet jutni: a kérdés nem az, hogy melyik a jó, hanem hogy egy adott ember felismeri-e, hogy neki melyik út a könnyebb, az ő gondokodásmódjához közelálló. 

Emellett a tanulási folyamatnál fontos szerepet játszik az is, hogy kinél mi a primer, a szekunder, illetve a tercier érzékelés: a vizuális, hallás utáni, vagy a tapintás utáni (itt az írásra, vagy egy könyv fizikai valójára kell gondolni, stb.) észlelés és felfogás helyes alkalmazása gyorsíthatja és hatékonyabbá teheti a tanulás folyamatát. 

Természetesen a helyzet ennél sokkal összetettebb, de az Idő Urai ezeket az összetett folyamatokat hivatottak a végletekig leegyszüríseteni ezen az "idősíkon".

A végére pedig hagytam egy-két mind-mapping programot: 

Egy egész használható online alkalmazás, a Mindomo ide be lehet jelentkezni Google account-tal is.

Illetve az egyik legprofibb megoldás Tony Buzan-tól, a mind-mapping legnagyobb úttörőjétől.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://idokurai.blog.hu/api/trackback/id/tr451764849

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Self-trackback 2010.02.17. 10:05:02

Viktor barátom és jómagam, megrögzött önfejlesztőként indítottunk tegnap egy blogot, ahol a téma az time management, a projekttervezés és a munka optimalizálása, illetve közös "szerelmünk" a web 2.0.Olvassátok szeretettel!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása