HTML

Idők Urai

Time management, zen, GTD, web 2.0, online marketing.

Mit NE csináljunk munka közben?

2010.03.03. 23:30 Gyurma Pappa

 Hát igen. A saját bőrömön tapasztaltam meg. Szóval, amit ki kell kapcsolni:

Twitter: baromi gyorsan mennek rajta az események, egyszerűen ha mindent el akarsz olvasni, és esetleg reagálni is akarsz... megöl.

Facebook: forget about it. Rosszabb, mint a Twitter, mert interaktív.

Instant messegengerek (Skype, MSN stb.): veszélyes szintén. Mondjuk annyival jobb, mint a FB, hogy könnyebb kezelni rajta az embereket. A barátnőmmel is gtalkon beszélgetünk napközben, de van hogy 50 percenként válaszolunk egymásnak, beszélgetünk pár percet, majd megyünk vissza dolgozni.

Flash játékok, egyéb közösségi játékok (pl. Ikariam): a legveszélyesebbek. Sajnos nem veszi észre az ember, hogy mennyit ül ott. Persze pont ez a lényegük ezeknek a csodáknak. Azonnal kiüldözni mindent az életünkből!

RSS readerek: a legkezelhetőbbek egyébként, mert ha valami nem érdekel nem olvasod el. Általában a readerek nem erőszakosak, szóval egész jól el lehet velük lenni. Viszont fontos szakmai dolgok is tudnak rajtuk keresztül érkezni. Én pl. óránként egyszer kb. 5 percet eltöltök a google reader előtt, ha fontos szakmai dolog jön (pl. APEH közlemény), akkor azt elolvasom, de ha épp kicsit pihenni akarok, akkor is olvasgatok leginkább.

Valakinek még valami?

Szólj hozzá!

Címkék: time management

A bejegyzés trackback címe:

https://idokurai.blog.hu/api/trackback/id/tr231807397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása